Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1222 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Narancsos-répás teakenyér

Hozzávalók

(12 szelethez)
1,75 dl olaj
17,5 dkg cukor
2 tojás
15 dkg reszelt sárgarépa
12,5 dkg mazsola
2 narancs
17,5 dkg Graham-liszt
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál mézeskalács-f?szerkeverék
a tetejére:
5 dkg porcukor

      Egy kb. 1,2 literes püspökkenyérformát kivajazunk. Az olajat, a cukrot meg a tojásokat habver?vel 4-5 percig keverjük. (Akkor jó, ha a cukor elolvadt benne és a massza szép sima lett.) A reszelt sárgarépát, a mazsolát és az egyik narancs lereszelt sárga héját beleszórjuk, fél deci kifacsart narancslével meglocsoljuk. A lisztet a szódabikarbónával és a f?szerkeverékkel összekeverjük, az el?z?ekkel jól összedolgozzuk, majd egyenletesen a formába töltjük. A másik narancsot meghámozzuk (vigyázva, nehogy a bels? fehér bundája rajta maradjon), majd húsát 3 milliméter vastag karikákra szeljük. A tészta tetejére rakosgatjuk, s?t, kissé bele is nyomkodjuk. Az el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a beleszúrt t?vel ellen?rizhetjük. 10 percnyi pihentetés után, rácsra borítva hagyjuk kih?lni.


Elkészítési id?: 1 óra 40 perc.
Egy adag: 319 kcal / 1334 kJ.
Italajánlat: illatos tea.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY