Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1034 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Datolyás teakenyér

Hozzávalók

(12 szelethez)
12,5+2 dkg vaj
2 citrom
25 dkg finomliszt
17 dkg porcukor
12,5 dkg datolya
3 tojás
1,8 dl tej
a tetejére:
5 ev?kanál frissen préselt citromlé

      Egy püspökkenyérformát 2 deka vajjal kikenünk. A vajat apró darabokra vágjuk, a citromokat jól megmossuk, és sárga héjukat lereszeljük, vigyázva, nehogy fehér bundájuk belekerüljön. Ezt reszelés után egyébként is lehámozzuk és eldobjuk (kár, hogy nem lehet megenni, mert ez az, ami jó hatással lehetne a koleszterinszintünkre). Utána a citromokat kifilézzük, vagyis a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágjuk, és a gyümölcshúst kiemeljük. Ezt kockákra daraboljuk - és ha van benne mag, eltávolítjuk. A lisztet 14 deka porcukorral összekeverjük, majd a vajat hozzáadjuk, és kézzel elmorzsoljuk. Akkor jó, ha a zsemlemorzsához hasonló állagú lesz. A reszelt citromhéjat, a földarabolt gyümölcshúst meg a kissé fölaprított datolyát beledolgozzuk, végül a simára vert tojást és a tejet is hozzáadjuk. A formába töltjük, elsimítjuk, azután el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) 1-1 óra 15 percen át sütjük. 10 percnyi pihentetés után rácsra borítjuk. A citromlevet a maradék cukorral jól összekeverjük, majd a még meleg sütemény tetejére locsoljuk. Így hagyjuk kih?lni.


Elkészítési id?: 1 óra 45 perc.
Egy adag: 226 kcal / 945 kJ.
Italajánlat: illatos tea.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY