Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1189 1 2 ... 1250 1500 1633  Utolsó


Mazsolás teakenyér

Hozzávalók

(12 szelethez)
15+2 dkg vaj
25 dkg finomliszt
12,5 dkg cukor
2 tojás
20 dkg nagy szem? mazsola
0,3 dl konyak
1 narancs reszelt héja
1 dl 100%-os narancslé
a tetejére:
porcukor

      Egy kb. 1,2 literes püspökkenyér-formát 2 deka vajjal kikenünk. A süt?t közepesen el?melegítjük, a lisztet tálba szórjuk, a cukorral összekeverjük. A vajat rádaraboljuk, s gyors mozdulatokkal, nehogy megolvadjon, a liszttel összemorzsoljuk. Akkor jó, ha a zsemlemorzsához hasonlóan morzsalékos lesz. Utána a simára vert tojásokkal, a mazsolával, a konyakkal, a narancshéjjal meg a narancslével összedolgozzuk. A formába töltjük, a tetejét elsimítjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1-1 óra 15 percen át sütjük. 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva h?lni hagyjuk; a tetejét félbevágott mazsolával vagy vékonyra fölszeletelt birsalmasajttal díszítjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 238 kcal / 995 kJ.
Italajánlat: illatos tea.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY