Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 1405 1 2 ... 1500 1633  Utolsó


Majonézes lencsesaláta

Hozzávalók

30 dkg lencse, 1 kiskanál só
1-2 babérlevél, 1 csomó újhagyma vagy arasznyi póréhagyma
6 ev?kanál kész majonéz
6 ev?kanál tejföl
1 kiskanál mustár
néhány csepp citromlé
fél csokor petrezselyem
4 virsli (el is maradhat)
fél fej saláta
2 f?tt tojás

      A majonézes lencsesalátához a lencsét ugyanúgy készítjük el?, mint az ecetes változathoz, mindössze annyi különbséggel, hogy f?z?levébe nem kerül citromhéj. Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a majonézzel összekevert tejfölhöz adjuk. A mustárral meg a citromlével ízesítjük, a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük. A lencsét - miután leöblítettük - jól lecsöpögtetjük, a mártáshoz adjuk, végül a karikákra vágott virslivel gazdagítjuk. Salátalevéllel meg f?tt tojással díszítve tálaljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 30 perc + áztatás + érlelés.
Egy adag: 664 kcal / 2776 kJ.
Italajánlat: pilseni típusú világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY