Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 349 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Gombás dagadó

Hozzávalók

80 dkg sertésdagadó

?rölt bors
a töltelékhez:
4 zsemle
40 dkg csiperkegomba
1 vöröshagyma
1 dl olaj
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 mokkáskanál só
1 csokor petrezselyem
2 tojás
5 ev?kanál zsemlemorzsa

      A dagadót megmossuk, leszárogatjuk, majd óvatosan felszúrjuk, a rést kitágítjuk. A húst kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A gombát megtisztítjuk, és közepes kockákra vágjuk. A lehéjazott és finomra aprított hagymát 2 ev?kanál olajon üvegesre pároljuk. A gombát rászórjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Kis lángon addig pirítjuk, amíg levet nem enged, majd zsírjára sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, és a zsemlére szórjuk. A tojásokat hozzáadjuk, és a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Ha kell, sóval, borssal utánaízesítjük. A tölteléket habzsákból vagy ev?kanállal a dagadóba töltjük, a nyílást húst?vel összet?zzük. A maradék olajat megforrósítjuk, a hús mindkét oldalát el?sütjük benne. Tepsibe rakjuk, zsírjával meglocsoljuk, és egy kevés vizet aláöntve, el?melegített süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1,5 óra alatt pirosra sütjük. Közben levével gyakorta kenegetjük.


Elkészítési id?: 50 perc + 1,5 óra sütés.
Egy adag: 893 kcal / 3731 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY