Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 363 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Kellel bélelt dagadó

Hozzávalók

80 dkg sertésdagadó

?rölt bors
6 ev?kanál olaj
a töltelékhez:
60 dkg kelkáposzta
1 vöröshagyma
2 ev?kanál olaj
1 kiskanál só
fél mokkáskanál ?rölt bors
1 kiskanál majoránna
2 tojás
1 kiskanál paprikakrém

      A dagadót megmossuk, leszárogatjuk, óvatosan felszúrjuk, és a rést kitágítjuk. Kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük. A kelkáposztát megmossuk, torzsáját és vastagabb ereit kivágjuk. A leveleket vékony csíkokra metéljük. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát 2 ev?kanál olajon üvegesre sütjük. A kelkáposztát beleszórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával f?szerezzük. Fél deci vizet aláöntve, fed? alatt puhára pároljuk. (Ez kb. 20 percet vesz igénybe.) A t?zr?l levéve a felvert tojást belekeverjü, és a paprikakrémmel ízesítjük. A dagadót a párolt kelkáposztával megtöltjük, a nyílást húst?vel összet?zzük. A maradék olajat megforrósítjuk, a hús mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk benne, majd egy kevés vizet aláöntünk. Tepsibe tesszük, zsírjával megöntözzük és közepesen forró süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) 1,5 óra alatt pirosra sütjük. Közben zsírjával s?r?n locsolgatjuk. 10 percnyi pihentetés után fölszeleteljük. Zsírjából pecsenyelevet is f?zhetünk, ami úgy készül, mint a gombás változatnál.


Elkészítési id?: 45 perc + 1,5 óra sütés.
Egy adag: 710 kcal / 2969 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY