Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 416 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Töltött dagadó

Hozzávalók

80 dkg sertésdagadó

?rölt bors
1 vöröshagyma
a töltelékhez:
12 dkg csiperkegomba
7 ev?kanál olaj
1 f?tt tojás
1 tojás
2 zsemle
12 dkg parasztkolbász
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 csapott kiskanál majoránna
késhegynyi reszelt szerecsendió
1 csapott kiskanál
ételízesít? por
1,2 kg burgonya

      A dagadót megmossuk, leszárogatjuk, és óvatosan fölszúrjuk, majd a rést kitágítjuk. (A kezd? háziasszonyok erre megkérhetik a hentest.) A húst kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, az el?bbit finomra, az utóbbit kis kockákra vágjuk, majd 3 ev?kanál olajon 6-8 percig együtt pároljuk. A t?zr?l levéve megvárjuk, amíg kih?l, azután az ugyancsak kis kockákra vágott f?tt tojást és a nyers tojást is belekeverjük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk és a leb?rözött, fölaprított (vagy szétnyomkodott) kolbásszal együtt az el?z?ekhez adjuk. A zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a majoránnával, a szerecsendióval meg az ételízesít? porral f?szerezzük. Utána a dagadóba töltjük és a nyílást húst?vel összet?zzük. A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vagy hasábokra vágjuk, enyhén besózzuk és egy közepes méret? tepsi aljára terítjük. A töltött húst ráfektetjük, a maradék olajat ráöntjük. Lefóliázzuk, majd süt?ben, közepes lánggal (170 °C; légkeveréses süt?ben 155 °C) kb. 1 óra 20 percig sütjük-pároljuk. Közben saját zsírjával gyakorta meglocsoljuk. Végül a fóliát levesszük róla, és a dagadót változatlan lánggal további kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.


Elkészítési id?: 45 perc + 1 óra 35 perc sütés.
Egy adag: 985 kcal / 4118 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY