Fényképek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 546 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Töltött tök molnárné módra

Hozzávalók

1 hosszúkás, kanadai süt?tök (kb. 1,2 kg)
fél szál póréhagyma
6 ev?kanál olaj
1 csésze rizs

gyömbérpor
1 kisebb vöröshagyma
kb. 30 dkg darált hús
1 mokkáskanál pirospaprika
?rölt bors)
1 mokkáskanál darált cseresznyepaprika
1 nagy csokor kapor (mélyh?tött is lehet)
2 dl tejföl

      A tököt meghámozzuk, hosszában kettéhasítjuk, magjait kikaparjuk. Utána a töktekn?ket tepsibe fektetjük, egy kevés vizet öntünk alájuk, alufóliával letakarjuk, és süt?ben, közepes lánggal kb. 25 perc alatt félpuhára pároljuk. A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a fele olajon megfuttatjuk. A megmosott, átválogatott rizst rászórjuk, jól megforrósítjuk és 2 csésze forró vízet öntünk rá. Megsózzuk, egy kevés gyömbérporral f?szerezzük, és lefödve puhára pároljuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a maradék olajon megfonnyasztjuk. A darált húst hozzáadjuk, kevergetve megpirítjuk, majd pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet öntünk alá, megpároljuk, végül zsírjára sütjük, borssal meg a paprikakrémmel ízesítjük. A kétféle tölteléket a félig puha tök üregébe rétegezzük, a tetejét kapros tejföllel meglocsoljuk, és a süt?be visszatolva további 20-25 percig sütjük. Még gazdagabb, ha a tetejét reszelt sajttal is megszórjuk.


Elkészítési id?: 1 óra 35 perc.
Egy adag: 749 kcal / 3131 kJ.
Italajánlat: világos sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY