Képregények
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 166 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Káposztagulyás

Hozzávalók

15 dkg császárszalonna
2 ev?kanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál köménymag
1 csapott ev?kanál pirospaprika
1 kiskanál só
fél kiskanál darált cseresznyepaprika
1 húsleveskocka
50 dkg savanyú káposzta
50 dkg burgonya, 1-2 dl tejföl

      A császárszalonnát egycentis kockákra vágjuk és az olajon kevergetve kissé megpirítjuk. 2-3 perc elteltével a lehéjazott, fölaprított vöröshagymát, majd 1-2 perc múltán a zúzott fokhagymát és a köménymagot is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, majd azonnal - nehogy a paprika meg-égjen - 1,5 liter vízzel fölöntjük. Megsózzuk, a cseresznyepaprikával tüzesítjük, a leveskockát belemorzsoljuk. A savanyú káposztát néhány vágással fölaprítjuk, a levesbe szórjuk. Ha újra forr, kis lángra állítjuk, kb. 25 percig f?zzük. Ezalatt a burgonyát megtisztítjuk, akkora kockákra vágjuk, mint a gulyásleveshez szokás és a félpuha káposztához adjuk. Lefödve úgy 25 perc alatt készre f?zzük. Tálaláskor a tejfölt külön kínáljuk hozzá.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 542 kcal / 2266 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY