Dalszövegek
 Megjelenítés módja:
 
Előző 1 22 1 2 ... 250 500 750 1000 1250 1500 1633  Utolsó


Csirkemájpástétom

Hozzávalók

(1-1,2 kg-hoz)
1 kg csirkemáj (szív nélkül)
5 dl tej az áztatáshoz
2 közepes vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
6 ev?kanál olaj
fél mokkáskanál ?rölt bors
2 kiskanál só
2 kiskanál mustárpor
fél mokkáskanál ?rölt szegf?szeg
fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
fél mokkáskanál ?rölt fahéj
0,6 dl félédes fehérbor
5 dkg vaj
a ?szigeteléshez?:
20 dkg vaj

      A csirkemájat megmossuk, papírtörülköz?vel leitatjuk, és tálba rakjuk. A tejet ráöntjük, majd lefedve 2-3 órára - még jobb, ha egy egész éjszakára - a h?t?szekrénybe tesszük. Ez nemcsak azért kell, hogy kissé kifehéredjen, hanem, hogy jobb íz? ,?szaftosabb? legyen. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk vagy lereszeljük. A héjától megfosztott fokhagymát présen áttörjük. 4 ev?kanál olajon, közepes lángon 5-6 perc alatt együtt megfonnyasztjuk, vigyázva, nehogy megbarnuljanak. Közben megborsozzuk, a fele sót és a többi f?szert is beleszórjuk. A csirkemájat jól lecsöpögtetjük és a maradék olajon, közepes lángon 5-6 percig sütjük, közben a félretett sót is rászórjuk. Akkor jó, ha a közepe szép rózsaszín?, de nem véres. Ezt úgy ellen?rizhetjük, hogy a legnagyobb májat fél-bevágjuk. Megvárjuk, amíg kih?l, majd a képen is látható háztartási aprítógéppel vagy merül?mixerrel pépesítjük. Közben a bort 2-3 percig nagy lángon forraljuk, ezalatt pontosan elf? a fele. A vajjal együtt a májhoz adjuk, és 1-2 perc alatt habosra keverjük, végül a f?szeres hagymával ízesítjük. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. A pástétomot szorosan, jól elsimítva, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük (tovább eltartható, ha 2-3 kisebb formát használunk). Közben a ?szigetelésnek? szánt vajat fölolvasztjuk, és 2-3 percig forraljuk. Ezalatt szépen kitisztul, aranysárga lesz. Még folyékonyan, de már nem forrón a májpástétomra merjük, és h?t?szekrénybe rakjuk, hogy a vaj a tetején megdermedjen, s elszigetelje a pástétomot a leveg?t?l. Fóliával letakarva h?t?szekrényben kb. 3 hétig eláll. Pirítóssal illik tálalni.


Elkészítési id?: 1 óra + a máj áztatása + dermesztés.
Egy adag: 310 kcal / 1296 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
MagyarEnglish
Webmester  | Felhasználási feltételek  | Oldaltérkép  | CPS Portal Engine  | Impresszum  | Személyes adatok védelme

©2019 4WAY