Képregények
Previous 1 913 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Last


Rizspogácsa

Hozzávalók

20 dkg rizs
2 dl tej
2 dl víz
5 tojássárgája
8 dkg cukor

a formázáshoz:
10 dkg liszt
a bundázáshoz:
12 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
a sütéshez:
olaj
a díszítéshez:
15 dkg meggy vagy cseresznye

      A megmosott rizst a tejben - amit a vízzel hígítottunk, és csipetnyit megsóztunk - puhára f?zzük. Ha kih?lt, 3 tojás sárgáját meg a cukrot belekeverjük, és belisztezett gyúródeszkára terítjük, majd 2 ujjnyi vastagra lapítjuk. Kiszúróval közepes nagyságú pogácsákat szaggatunk bel?le. Tojásban és morzsában meghempergetjük, majd forró olajban megsütjük. Tálaláskor mindegyik pogácsa közepére díszítésül egy mag nélküli meggyet vagy cseresznyét teszünk.


Elkészítési id?: 55 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY