Letöltések
Previous 1 371 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Last


Medvehagymalevélben sült jófalat

Hozzávalók

40 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt, f?tt sonka
20 dkg sárgarépa
2 ev?kanál olaj
jó 2 maréknyi (40-50 db)
medvehagymalevél
a tálaláshoz:
1-1 kiskanál fehér, fekete
és vörösbors

      A trappista sajtot meg a sárgarépát lereszeljük. Az apróra vágott sonkát hozzáadjuk, az egészet összekeverjük, és négy részre osztjuk. Megvizezett tenyérrel lapos pogácsákká összenyomjuk. Egy négyzet alakú alufólia lapot olajjal megkenünk. 10-12 medvehagymalevelet körkörösen ráfektetünk úgy, hogy középen egymást fedjék - akár a virág szirmai. Egy sajtos-sonkás pogácsát ráhelyezünk, a leveleket sorra ráhajtjuk, és az alufóliába lazán beburkoljuk. A többi pogácsát is hasonlóképpen csomagoljuk be, és a kis batyukat tepsibe rakjuk. Forró süt?ben 240 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük. A fóliából kicsomagolva, mozsárban durvára tört színes borssal megszórva, forrón tálaljuk. Friss fehérkenyér kívánkozik mellé. Az alufóliába bugyolált jófalatokat faszénparázson is megsüthetjük.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 577 kcal / 2413 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri chardonnay barrique 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY