Képregények
Previous 1 816 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Last


Szemes polenta rokforttal

Hozzávalók

3 cs? f?tt kukorica
5-5 dl tej és víz
1 kiskanál só
késhegynyi ?rölt
fehér bors
1 ev?kanál margarin
25 dkg kukoricadara
15 dkg rokfort sajt

      A f?tt kukoricacsövekrôl a szemeket éles késsel levágjuk. Mélyebb lábasban a tejet a vízzel felforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a margarint beledobjuk, és állandóan kevergetve a kukoricadarát belecsorgatjuk. A keverést egy pillanatra sem szüneteltetve kb. 10 percig f?zzük. A t?zrôl lehúzzuk, de tovább kevergetjük, miközben a kukoricaszemeket és az elmorzsolt rokfort kétharmadát is hozzáadjuk. Hideg vízbe mártott ev?kanállal tálra "szaggatjuk", és a maradék rokfortot a tetejére szórjuk.


Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 534 kcal / 2232 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Pécselyi semillion `01).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY