Dalszövegek
Previous 1 729 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Last


Svájci nyúllapocka

Hozzávalók

4 konyhakész vadnyúl-
lapocka (70-80 dkg)
15 dkg füstölt
császárszalonna
3 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
2 ev?kanál finomliszt
15 dkg paradicsompüré
4 dl víz
2 dl fehérbor
1 csapott ev?kanál só
1 mokkáskanál ?rölt
fekete bors
fél csokor petrezselyem
1-2 ág zellerzöld
30 dkg csiperkegomba

      A nyúllapockát megmossuk, lecsöpögtetjük, vékony hártyáját lefejtjük. A szalonnát kis kockákra vagy csíkokra, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk. Mindezeket a hússal együtt nagy lábasban a fölolvasztott vajon kevergetve megpirítjuk. A liszttel meghintjük, a paradicsompürét hozzáadjuk, és további 2 percig pirítjuk. A vízzel és a borral fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a föl-aprított petrezselyemmel és zellerzölddel f?szerezzük, majd a cikkekre vágott gombát belekeverjük. Forrás után kis lángon lefödve kb. 1 óra 20 perc alatt puhára pároljuk. Sajtos, tejfölös makaróni illik hozzá köretnek.


Elkészítési id?: 1 óra 50 perc.
Egy adag: 811 kcal / 3390 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói furmint `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY