Fényképek
Previous 1 1007 1 2 ... 1250 1500 1633  Last


Burgonyachips házilag

Burgonyachips házilagHozzávalók

1 kg burgonya
a sütéshez:
olaj
a zöld mártogatóshoz:
2 dl joghurt
1-1 csokor apróra
vágott metél?hagyma
és petrezselyem
csipetnyi só
1-1 ev?kanál mustár
és cukor
a sárga mártogatóshoz:
2 dl joghurt
1 ev?kanál cukor
csipetnyi só
1 mokkáskanál currypor
2-3 ev?kanál finomra
reszelt alma
1 ev?kanál citromlé

      A burgonyát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük és vékonyra fölszeleteljük. Erre a célra az uborkagyalu is kit?n?. Ezután b?, forró olajban kis adagokban pár perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörl?re szedve lecsöpögtetjük, végül megsózzuk, de az is jó, ha valamilyen f?szersót használunk hozzá. Mártogatóst kínálunk mellé: a hozzávalókat ? külön-külön a zöldet és a sárgát ? turmixoljuk, majd kis tálkákba öntjük.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 231 kcal / 966 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi tramini 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY