Fényképek
Previous 1 490 1 2 ... 500 750 1000 1250 1500 1633  Last


Rakott galuska

Hozzávalók

a galuskához:
60 dkg liszt
2 tojás

víz
a rétegezéshez:
2 ev?kanál olaj
20 dkg füstölt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
3 f?tt tojás
2-3 dl tejföl

      A lisztb?l a tojással, a sóval meg vízzel galuskatésztát keverünk, a hagyományos módon kif?zzük, langyos vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük. Egy t?zálló tálat olajjal kikenünk, a galuska felét beleterítjük, a karikákra vágott kolbásszal megrakjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, zsírjával együtt a kolbászra terítjük. A karikákra szelt tojással befedjük, a tejföl felével meglocsoljuk, végül a maradék galuskával borítjuk. A rakottas tetejét a többi tejföllel meglocsoljuk, végül el?melegített süt?ben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük, majd savanyúság kíséretében azon melegében tálaljuk.


Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 1140 kcal / 4766 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY