Képregények
Previous 1 585 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Last


Frankfurti lencseleves

Hozzávalók

30 dkg lencse
1,5 liter marhahúsleves (leveskockából is készülhet)
1 csomó leveszöldség
1 babérlevél
1 ev?kanál szárított, morzsolt kakukkf?
10 dkg húsos szalonna
1 vöröshagyma
ecet
só, ?rölt bors
cukor
4 pár frankfurti virsli

      A lencsét el?z? este vízbe áztatjuk. F?zéskor lesz?rjük, lábasba szórjuk, és a levessel fölöntjük. A leveszöldséget megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd a lencséhez adjuk. A babérlevéllel meg a kakukkf?vel f?szerezve puhára f?zzük. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, a szalonna zsírján megfuttatjuk, majd a leveshez adjuk. A virsliket beledobjuk, és felforraljuk. Végül ecettel, sóval, borssal és csipetnyi cukorral enyhén pikánsra ízesítjük. Petrezselyemmel díszítve kínáljuk.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 885 kcal / 3720 kJ.
Italajánlat: fehér sör.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY