Képregények
Previous 1 525 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Last


Pelyhes töltött paprika

Hozzávalók

      8 zöldpaprikát kicsumázunk, megmossuk és félrerakjuk. 50 deka darált sertéshúst 7 ev?kanál zabpehellyel, 1 tojással és 1 deci tejszínnel elkeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd 1 ev?kanálnyi felaprított vöröshagymával jól összedolgozzuk. A masszát a paprikákba töltjük, és villával vagy húst?vel néhány helyen megszurkáljuk, nehogy szétrepedjenek. Lábasba rakjuk, 1 liter (házilag eltett vagy 100%-os) paradicsomlével és annyi vízzel fölöntjük, hogy a paprikákat ellepje. Nagy lángon rázogatva felforraljuk. Cukorral, sóval, zellerzölddel ízesítjük. Lefödjük, és a lángot mérsékelve 30 percig f?zzük. Végül a töltött paprikákat a lábasból kiemeljük. 1,5 dl vízzel simára keverünk 2 ev?kanál zabpehelylisztet, a f?z?lébe öntjük, és 2-3 percig forralva bes?rítjük. Tálalás el?tt a paprikát a mártásba visszarakjuk, és megforrósítjuk.


Elkészítési id?: 1 óra.

Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY