Fényképek
Previous 1 703 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Last


Tökleves

Hozzávalók

50-60 dkg gyalult tök
1 csapott kiskanál só
1-2 kiskanál ecet
1 vöröshagyma
4 dkg zsír vagy 4 ev?kanál olaj
1 kiskanál csemege pirospaprika
3-4 dkg vaj
2 ev?kanál finomliszt
2 dl tejföl
fél csokor kapor

      A tököt megsózzuk, az ecettel ízesítjük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a megforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk. A pirospaprikával meghintjük, majd b? 1 liter vízzel azonnal fölöntjük, nehogy a paprika megégjen. A tököt levével együtt belerakjuk, a vajat belemorzsoljuk. Vigyázva csak addig f?zzük, amíg a szálak roppanósak maradnak. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a tök levét ezzel s?rítjük. A fölaprított kaporral f?szerezzük, ha kell utánasózzuk, ízesítjük.


Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 304 kcal / 1271 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY