Képregények
Previous 1 907 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Last


Póréhagymás karalábé

Hozzávalók

1 kiskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
diónyi vaj
1 mokkáskanál mák
2 zsenge karalábé
1 nagy szál póréhagyma

frissen ?rölt bors
1 nagy csokor petrezselyem

      A gyömbért és a szétnyomott fokhagymát a vajon serpeny?ben megfuttatjuk. (Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert keser? lesz!) A mákot beleszórjuk, és megtisztított, arasznyi hosszú, vékony csíkokra vágott karalábét belekeverjük. 5 perc elteltével a felkarikázott póréhagymát is hozzáadjuk. Nagy lángon kevergetve addig pirítjuk-pároljuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Közben néhány percre le is fedhetjük, s ha kell, 1-2 ev?kanálnyi vizet önthetünk alá. Sóval, frissen ?rölt borssal ízesítjük. Zsírjára sütjük, s közvetlenül a tálalás el?tt az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Sültekhez köretnek kiváló, de f?tt tojással is kínálhatjuk.


Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 105 kcal / 439 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY