Képregények
Previous 1 500 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Last


Tepsis karalábé

Hozzávalók

4-6 zsenge karalábé

cukor
60 dkg újburgonya
5 ev?kanál olaj
2 nagy csokor petrezselyem
50 dkg paradicsom
2 csomó újhagyma
?rölt bors
2,5 dl átsz?rt húsleves (leveskockából is készülhet)

      A karalábékat meghámozzuk, mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk. Csipetnyi sóval és cukorral összekeverjük. A burgonyát megtisztítjuk és a karalábéval együtt kiolajozott tepsibe szórjuk. A megmosott és felaprított petrezselyemmel meghintjük. Süt?ben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 170 °C) 45 percig sütjük. Közben a paradicsomokat kicsumázzuk, elnegyedeljük, a megtisztított újhagymát szárastul vékony karikákra vágjuk. A sütés 25. percében a burgonyás karalábét a tepsi rázogatásával alaposan megforgatjuk, majd a paradicsomot és az újhagymát közédobjuk. Megborsozzuk, a húslevessel leöntjük, és így fejezzük be a sütést. Akkor jó, ha a burgonya és a karalábé megpuhult, s?t, kissé meg is pirult. A tepsiben adjuk asztalra. Különleges köret pecsenyékhez, de friss salátával önálló ételként is megállja a helyét.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 448 kcal / 1873 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY