|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 1484 1 2 ... 1500 1633 |
|
|
Citromos mártás
Hozzávalók
1 gerezd megtisztított, vékonyra fölszeletelt fokhagymát és 2 kiskanál hosszúkásra reszelt citromhéjat 3 ev?kanál olívaolajon megfuttatunk. 3 deci tyúkhúslevessel fölöntjük, csipetnyit sózzuk, 1 kiskanál cukorral és 2-3 ev?kanál citromlével ízesítjük. 1 mokkáskanál sáfránnyal f?szerezzük, 2 percig forraljuk. 1 ev?kanál étkezési keményít?t 4-5 ev?kanál hideg vízzel vagy levessel összekeverünk, a citromos levet ezzel s?rítjük. Végül belemorzsolunk 2 deka vajat, hogy szép selymes legyen a mártás. Tálaláskor 2 deka, vékony lapocskákra vágott, pirított mandulát szórunk rá.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
NOTE: The hungarian version is more up to date.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|