Letöltések
Previous 1 891 1 2 ... 1000 1250 1500 1633  Last


Lencsekrokett

Hozzávalók

30 dkg lencse

1 vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
1 babérlevél
3 ev?kanál tejszín
3 tojás
6-7 ev?kanál zsemlemorzsa
arasznyi póréhagyma
?rölt bors, reszelt szerecsendió
a sütéshez:
b?ven olaj

      A lencsét enyhén sós vízben, a megtisztított vöröshagymával meg a petrezselyemmel ízesítve, a babérral f?szerezve puhára f?zzük. Utána lesz?rjük, nagyon jól lecsöpögtetjük, a babért meg a zöldségeket kidobjuk bel?le. Ha kih?lt, merül?mixerrel pépesítjük, a tejszínt, 1 tojást meg 2-3 ev?kanál zsemlemorzsát beledolgozzuk. A finomra aprított póréhagymával, ?rölt borssal meg szerecsendióval f?szerezzük. A masszából nedves kézzel csinos kis rudakat formálunk. A maradék, felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk, végül b?, forró olajban kb. 3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetve tálaljuk.


Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 522 kcal / 2182 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY