Fényképek
Previous 1 680 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Last


Savanyú, csurgatott tojásleves

Hozzávalók

1 kisebb vöröshagyma
3 ev?kanál olaj
fél kiskanál cukor
1 ev?kanál finomliszt
1 kiskanál édesnemes pirospaprika
1 kiskanál só
1 babérlevél
2-3 tojás
1 kiskanál 10%-os csemege ételecet

      A hagymát meghámozzuk, és lereszeljük. A leveshez lereszelt hagymát az olajon a cukorral 2 percig pirítjuk. Akkor jó, ha a cukor kissé karamellizálódik, a hagyma pedig üvegesre sül. Ekkor a lisztet belekeverjük, a pirospaprikával f?szerezzük, majd 1 liter hideg vízzel azonnal fölöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet beledobjuk, többször megkeverve fölforraljuk, és 2-3 percig f?zzük. A tojásokat egy tányérban villával kissé fölverjük. A levest a t?zr?l lehúzzuk, és egyszer-egyszer megkeverve a tojást belecsurgatjuk, végül az ecettel kissé pikánsra ízesítjük.


Egy adag: 144 kcal / 602 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY