Letöltések
Previous 1 1629 1 2 1633  Last


Sárgadinnyés ?szbarackíz

Hozzávalók

1 kg ?szibarack
60 dkg sárgadinnye
70 dkg cukor, 0,5 dl rum

      Az ?szibarackot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd a szemeket kimagvaljuk, és elnegyedeljük. A sárgadinnye magjait kikaparjuk, héját levágjuk, húsát felkockázzuk és a barackkal együtt lábasba szórjuk. A cukorral összekeverjük, azután addig hagyjuk állni, míg elolvad. Ekkor t?zre rakjuk és kevergetve a forrástól számított 15 percig f?zzük, utána áttörjük, majd újabb 15 percig f?zzük. A t?zr?l levéve a rummal vagy a barackpálinkával ízesítjük, azon forrón üvegekbe merjük, végül szorosan lekötve szárazg?zben hagyjuk kih?lni. Az alkohol miatt tartósítószer nem kell bele. Ha alkohol nélkül készítjük - például gyerekeknek -, akkor a bef?tt tetejére két réteg celofán közé csipetnyi tartósítószert szórunk.



Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY