Képregények
Previous 1 1317 1 2 ... 1500 1633  Last


Tejfölös kalács

Hozzávalók

2,5 dkg éleszt?
3 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál só
5 dkg margarin vagy vaj
1 dl tej
finomliszt
4 dl tejföl
2 ev?kanál étkezési keményít?
a sütéshez: süt?papír
a tetejére: porcukor

      Az elmorzsolt éleszt?t, egy tojássárgáját, egy csomag vaníliás cukrot, a sót, a puha margarint és a tejet egy tálban összedolgozzuk. Ezután annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedlitészta s?r?ség? masszát kapjunk. A három tojásfehérjéb?l kemény habot verünk. A tejfölbe két tojássárgáját, a másik csomag vaníliás cukrot és az étkezési keményít?t belekeverjük. Végül óvatosan a felvert tojáshabot is beleforgatjuk. A tepsit vagy a kerek tortaformát süt?papírral kibéleljük. Erre az éleszt?s tésztát egyenletesen ráterítjük, majd a tejfölös keveréket ráöntjük. Hideg süt?be toljuk és közepes lánggal (180-190 °C; légkeveréses süt?ben 160 °C) 40-45 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk. Kínálhatjuk vaníliasodóval vagy áfonyaöntettel.


Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.

Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY