Dalszövegek
Previous 1 707 1 2 ... 750 1000 1250 1500 1633  Last


Zöldborsófelfújt

Hozzávalók

35 dkg füstölt halfilé
3 dl tej
20 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)

4 ev?kanál tejszín
8-9 dkg vaj
6 dundi újhagyma
5 dkg finomliszt
?rölt bors
5 tojás
1 tojásfehérje

      A halat b?rös oldalával felfelé lábasba (serpeny?be) fektetjük, a tejet ráöntjük. Lefedve, kis lángon 15 percig pároljuk. Utána a tejet leöntjük róla (de félretesszük), a hal b?rét lefejtjük, húsát apróra vágjuk. A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig f?zzük (a fagyasztottat nem kell), lesz?rve lecsöpögtetjük, majd ráöntjük a tejszínt. Egy kb. 1,7 liter ?rtartalmú t?zálló tálat vagy pudingformát kivajazunk, a többi vajat fölolvasztjuk. A megtisztított újhagymát vékonyan fölszeleteljük, a vajon megfuttatjuk. A liszttel megszórva még 1 percig pirítjuk, majd a hal f?zéséhez használt tejet ráöntjük. 2 percig kevergetve forraljuk, ezalatt kell?en bes?r?södik, azután megsózzuk, megborsozzuk. Megvárjuk, amíg kih?l, és a tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a f?szeres mártásba forgatjuk. A masszát a borsóval meg a hallal rétegezve a kivajazott formába töltjük, majd el?melegített süt?ben, közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 25 percig sütjük. Azonnal kell tálalni, nehogy összeessen.


Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 515 kcal / 2153 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY