Fényképek
Previous 1 1240 1 2 ... 1250 1500 1633  Last


Paprikás pogácsa

Hozzávalók

5 dkg éleszt?
0,5 dl tej vagy víz
1 kg finomliszt
25 dkg margarin
25 dkg darált tepert?
4 tojássárgája
2 dkg porcukor
só, pirospaprika
a tetejére:
1 tojás
a tészta nyújtásához:
liszt
a tepsi kikenéséhez:
zsír

      Az éleszt?t a langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk. A lisztet meglisztezett deszkán a margarinnal elmorzsoljuk, majd minden hozzávalót összegyúrunk, hogy laza állagú tésztát kapjunk. Ezután 24 órára a h?t?szekrénybe tesszük. Másnap a tésztát meglisztezett deszkán kinyújtjuk, s a masszát 30 perces id?közönként hajtogatjuk, majd pihentetjük. Ezt a m?veletet négyszer megismételjük, közben mindig h?t?be tesszük. Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a pogácsákat kizsírozott tepsire téve 30 percig kelesztjük. Tetejüket felvert tojással megkenjük, és el?melegített süt?ben közepes h?mérsékleten megsütjük.


Elkészítési id?: 50 perc+ h?tés és kelesztés.

Italajánlat: sör vagy száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY