Képregények
Previous 1 1221 1 2 ... 1250 1500 1633  Last


Narancsos túrópite

Hozzávalók

a tésztához:
15 dkg finomliszt
8 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanál süt?por
1 tojás sárgája (a fehérjét
a töltelékhez adhatjuk)
1-2 ev?kanál tejföl o só
a töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
4 tojás
1 nagy narancs

      A tésztához valókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy gyümölcspiteformát kibélelünk vele. 200 °C-ra (légkeveréses süt?ben 185 °C) el?melegített süt?ben 10 percig sütjük. Ezután a túrókrémet belesimítjuk, és 15 percre a süt?be visszatoljuk. A krémhez a túrót szitán áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával összekeverjük. A narancs levével és reszelt héjával ízesítjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.


Elkészítési id?: 45 perc + pihentetés.
Egy adag: 442 kcal / 1849 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji muscat lunel `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség
Login
Password
NewbieLogin
NOTE: The hungarian version is more up to date.
MagyarEnglish
Webmaster  | Terms and Conditions  | SiteMap  | CPS Portal Engine  | Privacy Policy  | Webmaster

©2019 4WAY