Zöldséges rétes
Hozzávalók
(2 rúd)
1 csomó újhagyma
3 közepes sárgarépa
25-25 dkg csiperke és fejes káposzta
2 nagy szelet kenyér
2 tojás
2 ev?kanál tejföl
1 kiskanál só
2 gerezd fokhagyma
fél-fél mokkáskanál majoránna és ?rölt bors
késhegynyi reszelt gyömbér és szerecsendió
1 csokor petrezselyem
2 csomag (4 lapos) réteslap
a sütéshez:
2 ev?kanál zsemlemorzsa
4-5 ev?kanál olaj
Az összes zöldséget megtisztítjuk. A hagymát vékony karikákra, a sárgarépát, a gombát és a káposztát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk. A tojásokat simára keverjük. Megsózzuk, az áttört fokhagymával, majoránnával, borssal, gyömbérrel, szerecsendióval és a finomra vágott petrezselyemmel f?szerezzük, végül a zöldségeket is belekeverjük.
1 csomag, vagyis 4 réteslapot úgy fektetünk egymásra egy nedves konyharuhán, hogy közüket egy kevés olajjal meglocsoljuk, morzsával behintjük. A zöldséges töltelék felét egy csíkban a felénk es? oldalára halmozzuk, majd a konyharuha segítségével föltekerjük, és enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük. A tetejét olajjal megkenegetjük.
Ugynaígy készítjük el a másik rúd rétest is. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 C; légkeveréses süt?ben 165 C) kb. 45 percig sütjük. Melegen kínáljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 467 kcal / 1953 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor 10C M?csényi Sauvignon Blanc.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|