Bajor májsajt
Hozzávalók
(8 személyre)
50 dkg sertésmáj
25 dkg sertéslapocka
20 dkg zsírszalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 ev?kanál vaj
2 tojás
só, ?rölt bors
1 kiskanál majoránna
A májat, a sertéslapockát, a zsírszalonnát és a vöröshagymát nyersen ledaráljuk és kever?edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a két felvert tojást, és a f?szereket, majd az egészet jól összedolgozzuk. A masszát tetsz?leges formájú kizsírozott vagy kivajazott h?álló edénybe nyomkodjuk és szépen elsimítjuk a tetejét. A süt? aljába vízzel töltött tepsit helyezünk, a keverékkel teli edényt pedig a süt? alsó harmadába helyezett süt?rács közepére állítjuk. Az alsó tepsiben lév? víz forrásától számított 1-1.5 órán át g?zöljük. Az edénnyel együtt h?tsük le el?ször szobah?mérséklet?re, majd 1-2 órára tegyük h?t?be. Hidegen szeletelve, salátával, friss kenyérrel fogyasztjuk.
Egy adag: 380 kcal / 1589 kJ.
Italajánlat: világos, lehet?leg bajor sör.
Jótanács: Az alsó tepsiben a vizet ne hagyjuk elpárologni, ha nagyon lecsökkenne a vízszint, töltsük fel újra..
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|