|
|
Cukrozott narancshéj
Hozzávalók
Az elfogyasztott narancsok héját nem dobjuk ki, hanem ujjnyi csíkokra vágjuk, és hideg vízbe áztatjuk. Több napig gy?jtögethetjük így, de legalább 1 hétig áznia kell. A vizet naponta váltani kell rajta! Ha egy nagyobb mennyiség összegy?lt, megmérjük, és ugyanolyan súlyú cukorból s?r? szirupot f?zünk annyi vízben, hogy a cukor föl tudjon olvadni.
A narancshéjat beletesszük, 15 percig forraljuk, majd lesz?rjük, és hagyjuk kih?lni. Ezután a f?zést még kétszer megismételjük. A narancshéjakat cukorral beszórt zsírpapírra fektetve "zörg?sre" szárítjuk. Zacskóban, üvegben tároljuk. Cukrozott narancshéj nélkül elképzelhetetlen a gyümölcskenyér, és számos más sütemény illatos ízesít?je is lehet.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|