|
Receptek » Medvehagymalevélben sült jófalat | | |
|
2024.Máj.15. |
|
Medvehagymalevélben sült jófalat
Hozzávalók
40 dkg trappista sajt 5 dkg füstölt, f?tt sonka 20 dkg sárgarépa 2 ev?kanál olaj jó 2 maréknyi (40-50 db) medvehagymalevél a tálaláshoz: 1-1 kiskanál fehér, fekete és vörösbors
A trappista sajtot meg a sárgarépát lereszeljük. Az apróra vágott sonkát hozzáadjuk, az egészet összekeverjük, és négy részre osztjuk. Megvizezett tenyérrel lapos pogácsákká összenyomjuk. Egy négyzet alakú alufólia lapot olajjal megkenünk. 10-12 medvehagymalevelet körkörösen ráfektetünk úgy, hogy középen egymást fedjék - akár a virág szirmai.
Egy sajtos-sonkás pogácsát ráhelyezünk, a leveleket sorra ráhajtjuk, és az alufóliába lazán beburkoljuk.
A többi pogácsát is hasonlóképpen csomagoljuk be, és a kis batyukat tepsibe rakjuk. Forró süt?ben 240 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük. A fóliából kicsomagolva, mozsárban durvára tört színes borssal megszórva, forrón tálaljuk. Friss fehérkenyér kívánkozik mellé. Az alufóliába bugyolált jófalatokat faszénparázson is megsüthetjük.
Elkészítési id?: 40 perc.
Egy adag: 577 kcal / 2413 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri chardonnay barrique 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|