Hideg narancsleves

Hozzávalók

1 kg narancs
1 körömnyi friss
gyömbér
7 dl száraz rozébor
8 szem zöldbors
1 darabka fahéj
2 szem szegf?szeg
5-6 ev?kanál cukor

      A narancsokat meghámozzuk, és gerezdjeire bontjuk. A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. A rozét lábasba öntjük, a f?szereket meg a cukrot beleszórjuk, megforrósítjuk és a narancsot is beledobjuk. Együtt kevergetve 2-3 percig f?zzük, majd a t?zr?l lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kih?lni. H?t?szekrényben legalább egy éjszakán át érleljük, miel?tt tálaljuk.


Elkészítési id?: 25 perc + h?tés.
Egy adag: 364 kcal / 1522 kJ.
Italajánlat: száraz rosé Szekszárdi zweigelt rosé `02.
Forrás: www.eszemiszom.hu

Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó ÉrtékelésNehézségDátum
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez

KategóriaHozzávalóMennyiség