|
|
Savanyú tüd?
Hozzávalók
60 dkg borjú- vagy sertéstüd? só 1-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér babérlevél 1 citrom (vagy ecet és cukor) 4-5 szem egész fekete bors 2-2 ev?kanál olaj és liszt 1 kiskanál cukor 2 dl s?r? tejföl
A tüd?t annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi leöntjük, és addig f?zzük, amíg vörösesbarnás színét elveszti. Ezután lesz?rjük, hideg vízzel alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, a hörg?kt?l megszabadítjuk.
Kisujjnyi csíkokra vágjuk, és ismét fölrakjuk f?ni annyi sós vízben, amennyi ellepi.
A megtisztított zöldséget egészben hagyva hozzáadjuk, a babérlevelet, egy darabka citromhéjat és az egész borsot beledobjuk. Puhára f?zzük, majd a zöldséget kivesszük bel?le, mert csak az íze fontos.
A megf?tt tüd?t az olajon a lisztb?l pirított rántással bes?rítjük. A tejfölt belekeverjük, átmelegítjük, de már nem forraljuk.
A citromlével (vagy ecettel és cukorral) pikánsra ízesítjük. Leginkább zsömlegombóc illik hozzá.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|