|
Receptek » Ünnepi zellerleves ínyenceknek | | |
|
2024.Máj.15. |
|
Ünnepi zellerleves ínyenceknek
Hozzávalók
1 nagy zellergumó 1 közepes vöröshagyma 3 savanykás alma 3 ev?kanál vaj 2 dl almabor só, ?rölt bors 2 dl tejszín a sütéshez: olaj
A zeller felét félretesszük, a másik felét 2 almával együtt meghámozzuk, és felkockázzuk. A vaj felét megolvasztjuk, és a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk benne. Hozzáadjuk a zellert meg az almát, 4 deci vizet és az almabort ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és fed? alatt, lassú t?zön puhára f?zzük. Eközben a maradék zellert is meghámozzuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, majd b?, forró olajban aranyszín?re sütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A maradék almát meghámozzuk, kockára vágjuk, és a visszamaradt vajon 1-2 perc alatt megpároljuk, pici sóval és borssal ízesítjük. A levest merül? mixerrel pépesítjük, a tejszínt elkeverjük benne, ha szükséges, utána ízesítjük. A krémlevest a párolt almával és a ropogós zellercsíkokkal tálaljuk.
Egy adag: 523 kcal / 2186 kJ.
Italajánlat: almabor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|