Kelbimbós rétes
Hozzávalók
a töltelékhez:
70 dkg kelbimbó
só
10 dkg vékonyra szeletelt húsos
szalonna (sliced bacon)
mokkáskanálnyi köménymag
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg margarin
?rölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
a sütéshez:
1 csomag (négylapos) réteslap
5 dkg margarin
olaj
A kelbimbót megtisztítjuk, és a száránál kereszt alakban minden szemet bemetszünk. Enyhén sós vízben majdnem puhára f?zzük. Lesz?rjük, és jól lecsöpögtetjük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és serpeny?ben kisütjük, majd a köménymagot megfuttatjuk benne. A zsemlemorzsát a margarinon kissé megpirítjuk, és a kelbimbóra öntjük. A köménymagos szalonnát is hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a zúzott fokhagy-
mával meg a fölaprított petrezselyemmel összekeverjük. A rétes-
lapokból kett?t-kett?t megnedve-sített konyharuhán egymásra fek-tetünk, és olvasztott margarinnal meglocsolunk. A tölteléket egy csíkban az egyik oldalára halmozzuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. Az így kapott
2 tekercs rétest kiolajozott vagy süt?papírral bélelt tepsire fektetjük, és tetejüket is megkenjük olajjal. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (210 °C; légkeveréses süt?ben 190 °C) 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Kissé h?lni hagyjuk, majd tenyérnyi ferde szeletekre vágva tálra rakjuk.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 639 kcal / 2671 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor
Jótanács: Húsos szalonna helyett f?tt, füstölt sonkával, nyelvvel is készíthetjük.
Nem baj, ha nem fogy el egyszerre, mikrohullámú készülékben felmelegíthet?, de hidegen is jó..
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|