|
|
Libahússal rakott kel
Hozzávalók
(6 személyre)
1 libaaprólék (kb. 1 kg) só, 1 kg kelkáposzta 10 dkg rizs 1 ev?kanál Vegeta ?rölt bors késhegynyi ?rölt köménymag 1 kiskanál pirospaprika 2 tojás, 2 dl tejföl a tepsi kikenéséhez: olaj
El?készítése: a megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom és fed? alatt puhára f?zöm. Kicsontozom és ledarálom. A levét meg?rzöm. Közben a kelkáposztát leve-leire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, lesz?röm.
Elkészítése: egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta
felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem a vegetával, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kellevelekkel befedem. A tojást 3 deci - a libaaprólék f?z?vizéb?l mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit befedem, és el?melegített forró süt?ben 40 percen át párolom. Végül a tetejét aranysárgára pirítom.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 534 kcal / 2242 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói juhfark `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|