|
|
Zöldséges húspogácsa
Hozzávalók
4 ev?kanál olaj 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér 2 tojás 40 dkg darált, sovány sertéshús 1-1 kiskanál Vegeta és pirospaprika 1 gerezd zúzott fokhagyma ?rölt bors, só 2 ev?kanál finomliszt 3 ev?kanál zsemlemorzsa
El?készítése: egy tepsit vagy t?zálló tálat egy ev?kanál olajjal kikenek. A megtisztított zöldséget a reszel? durva fokán lereszelem, majd
a gyengén felvert tojással, a darált hússal, a f?szerekkel és a sóval alaposan összedolgozom. Egy kevés liszttel s?rítem, hogy formázhatóvá váljon. Elkészítése: nedves kézzel négy pogácsát formálok a masszából, zsemlemorzsában meghempergetem, és a tepsire egymás mellé rakom. A tetejüket a maradék olajjal bekenem, és az el?melegített, forró süt?ben mindkét oldalukat pirosra sütöm. Bármilyen köret illik hozzá. Hidegen is tálalható.
Elkészítési id?: kb. 1 óra.
Egy adag: 449 kcal / 1885 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki szürkebarát 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|