|
|
Fokhagymás brokkolileves
Hozzávalók
25-30 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli 2 dl kefir vagy joghurt 1 ev?kanál liszt 4 gerezd fokhagyma 2 ev?kanál olaj 1 kiskanál piros f?szerpaprika 2 tyúkhúsleveskocka 5 dkg cérnametélt csipetnyi porcukor 1 kiskanál Vegeta a tetejére díszítésül: kis darabka paradicsompaprika
El?készítése: a friss vagy a még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágom. A kefirt és fél deci vizet a liszttel simára keverek.
Elkészítése: a zúzott fokhagymát megfuttatom a forró olajon, majd ráteszem a brokkolit, és kissé lepirítom. A t?zr?l lehúzva gyorsan belekeverem a pirospaprikát, felöntöm 1 liternyi vízzel, és a t?zre visszatéve felforralom. Hozzáadom a húsleveskockákat és kevés sót. Ha ismét forr, beleszórom a cérnametélt. Újraforrástól számított két percig f?zöm, végül a lisztes kefirrel behabarom. Közben folyamatosan kevergetem, nehogy csomós maradjon. Jól kiforralom, végül csipetnyi cukorral ízesítem.
Elkészítési id?: kb. 30 perc.
Egy adag: 225 kcal / 945 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Budai sauvignon blanc `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|