Mesés kacsapecsenye
Hozzávalók
1 konyhakész
pecsenyekacsa
(kb. 1,4 kg)
1,5 zacskó KNORR
Delikát Borsos-
Mustáros Villámpác
1 alma vagy narancs
1-1,5 dl világos sör
A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, ha szükséges, a tolltokokat gondosan kihúzo-gatjuk bel?le. B?rét a mellénél kicsit átlósan, több helyen beirdaljuk. A villámpáccal kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva, h?t?szekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap a jól megmosott gyümölcsöt a hasüregé-be rejtjük, ami arra szolgál, hogy a kacsa jellegzetes illatát tompítsa és alakját is jobban megtartsa. Lábait összekötözzük. Tepsibe fektetjük, a sörrel megkenegetjük, és alufóliával letakarva, közepesen forró süt?ben (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 1 óra 20 percen át sütjük. Az alufóliát úgy borítsuk a tepsire, hogy az ne érjen a kacsa b?réhez! Közben kisül? zsírjával és a sörrel gyakorta meglocsoljuk. A sütés utolsó harmadára a fóliát levesszük, hogy a szárnyas szép pirosra süljön. Burgonyapüré és párolt káposzta illik hozzá köretnek.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc + érlelés.
Egy adag: 350 kcal / 1463 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Villányi kékoportó 2000.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|