|
|
Karfiolos zöldmetélt
Hozzávalók
25 dkg zöldmetélt só 5 dkg vaj 1 kis fej karfiol 1 húsleveskocka 2 gerezd fokhagyma 1 dl tejföl a tálaláshoz: 2 paradicsom 1 csokor petrezselyem
El?készítése: a zöldmetéltet a szokásos módon lobogva forró, sós vízben megf?zöm. Lesz?röm, lecsöpögtetem, a vaj felével jól összekeverem, és melegen tartom. A karfiolt közben megtisztítom, pi-ci rózsára tördelem, a pet-
rezselymet finomra vágom.
1 deci vízben feloldom a húsleveskockát.
Elkészítése: a karfiolrózsákat a maradék vajon megpirítom, rászórom a zúzott fokhagymát, ráöntöm a húslevest, és összeforralom. Belekeverem a tejfölt, végül beleforgatom a f?tt tésztát. Tálaláskor a tetejére teszem a díszesre vágott paradicsomot és megszórom a petrezselyemmel.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|