|
|
Zöldf?szeres karfiolkrém
Hozzávalók
1 kis fej karfiol (30-40 dkg tisztán) só 1 csokor petrezselyem 1 csokor metél?hagyma 1 dl s?r? majonéz 3 ev?kanál száraz fehérbor 1 dl tejföl 10 dkg juhtúró ?rölt fehér bors a tálaláshoz: f?tt burgonya
El?készítése: a karfiolt megtisztítom, és kis rózsáira szedem. Forrásban lév?sós vízben fed?nélkül puhára f?zöm. Lesz?röm, és hagyom kih?lni. Közben a megmosott és leszárított zöldf?szereket finomra aprítom.
Elkészítése: a majonézt simára keverem a borral meg a tejföllel, majd hozzáadom a juhtúrót. Megsózom, megborsozom, és a villával péppé tört
karfiollal összekeverem. Ezután beleforgatom a zöldf?szereket. Sós vízben f?tt burgonyahasábok tetejére halmozom. Langyosan és hidegen egyaránt fogyasztható.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 400 kcal / 1680 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Budai sauvignon blanc `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|