|
|
Finn almatorta
Hozzávalók
(8 szelethez)
a tésztához: 15 dkg margarin (vaj is lehet) 1 dl (kb. 9-10 dkg) cukor 2 tojás 1 dl kb. (5 dkg) darált mandula 3 dl (kb. 20 dkg) finomliszt 1 kiskanál ?rölt fahéj a töltelékhez: 60 dkg alma 2 tojás 1 dl tej 1 csomag vaníliás cukor
A margarint a cukorral jól kikeverjük (robotgéppel magas fokozaton 2 perc alatt), majd a tojásokat egyenként beleütjük. A darált mandulát meg a lisztet hozzáadjuk, és a fahéjjal f?szerezve összedolgozzuk. Ezt a ragacsos masszát vizes kézzel (vagy késsel) süt?papírral bélelt kisebb (20x30 centis) tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy jó ujjnyi magas pereme is legyen. Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kimetsszük, majd húsát fölszeletel-jük és s?r?n a tésztára rakosgatjuk. A tojásokat kissé fölverjük, a te-
jet hozzáadjuk, az almára öntjük. A vaníliás cukorral meghintjük, és el?melegített süt?ben, az alsó rácson, nagy lánggal (225 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 25 percig sütjük. Megvárjuk amíg langyosra h?l, szeleteljük és tálaljuk.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 442 kcal / 1848 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|