Karfiol sajtmártással
Hozzávalók
70 dkg karfiol
30 dkg brokkoli
só
2 dkg vaj
2 ev?kanál liszt
2 dl tej
1 kis vöröshagyma
?rölt fehér bors
késhegynyi tört
borókabogyó
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 csokor petrezselyem
2 dl kefir
El?készítése: a karfiolt és a brokkolit gondosan megtisztítom, rózsáira szedem. Együtt fazékba szórom, és annyi sós vízzel öntöm fel, amennyi sz?ken ellepi. Félpuhára f?zöm. Lesz?röm, és t?zálló tálba vagy tepsibe zúdítom.
Elkészítése: amíg a karfiol f?, a vajat habzásig melegítem a liszttel, majd a forró tejet ráöntve, állandóan keverve s?r?re f?zöm. A t?zr?l lehúzva hozzáadom a megtisztított, reszelt vöröshagymát, a borsot meg a borókabogyót, majd megsózom, és pár percig h?lni hagyom. Ezután a reszelt sajttal, a finomra vágott petrezselyemmel és a kefirrel simára keverem. Ráöntöm a zöldségekre mártást, és kissé összerázom, hogy mindenhová jusson.
Elkészítési id?: kb. 1 óra.
Egy adag: 264 kcal / 1108 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri chardonnay barrique 2000.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|