|
|
Mustos sajtpuding
Hozzávalók
10 dkg gomba 15 dkg ementáli 4 tojás, 5 dkg vaj Vegeta és só ?rölt fehér bors 4 dl tej, 1 dl must 6 púpozott ev?kanál liszt a tálaláshoz: 2 dl tejföl 2 gerezd fokhagyma a kikenéshez: vaj
El?készítése: a gombát megtisztítom és apróra vágom.
A sajtot lereszelem. A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjékb?l kemény habot verek. Vajjal kikenek egy süt?formát vagy t?zálló tálat.
Elkészítése: A tojások sárgáját habosra keverem a puha (de nem olvasztott) vajjal, vegetával, sóval és borssal. Ezután apránként, felváltva hozzáadom a tejet, a mustot és a lisztet, majd belekeve-rem a reszelt sajtot és a gombát. Végül óvatosan belefor-gatom a tojáshabot. A sajtos masszát a formába töltöm. Tetejét késsel elsimítom, és a formát kétujjnyi vízzel megtöltött tepsibe helyezem. Tepsist?l el?melegített, forró süt?be teszem. Addig g?zölöm, amíg a beleszúrt hurkapálca száraz marad. Tálalás el?tt a pudingot a formából meleg tálra borítom, és cikkekre vágom. Közben a tejfölbe keverem a zúzott fokhagymát és egy kevés sót, majd a puding alá öntöm.
Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Egy adag: 590 kcal / 2478 kJ.
Italajánlat: félszáraz fehérbor Mohácsi olaszrizling `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|