|
|
Laskagombás sertéssült
Hozzávalók
75-80 dkg sertéscomb Vegeta és só 1 nagy vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 ev?kanál olaj 1 dl száraz fehérbor 1 dl paradicsom-ivólé 25 dkg laskagomba
El?készítése: a húst megmosom, leszárítom, és vegetával meg sóval mindenütt bedörzsölöm. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom, felaprítom.
Elkészítése: a felforrósított olajon a hagymát és a fokhagymát megfuttatom, majd a húst körülsütöm rajta. Tepsibe vagy t?zálló tálba átteszem, ráöntöm a bort és a paradicsomlevet, majd befedem. El?melegített, forró süt?be tolom, és 1 órán át párolom. Végül a tetejét leveszem, és saját levével meglocsolva szép pirosra sütöm. 20 percnyi pihentetés után felszeletelem. Közben a megmosott, leszárított gombát feldarabolom, és a serpeny?ben, a hús körül sütésekor visszamaradt zsiradékon lepirítom. Ráöntöm a pecsenye levét, és összekeverem. Ha szükséges, utánasózom. A felszeletelt húst a "szaftos" gombával és többféle párolt zöldséggel vagy salátával tálalom.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 481 kcal / 2020 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi királyleányka `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|