|
|
Tökös kapros lecsó
Hozzávalók
50 dkg zöldpaprika 30 dkg f?z?tök 2 nagy vöröshagyma 2 paradicsom 2 dl tejföl 4 ev?kanál olaj 1 csokor kapor 1 ev?kanál piros f?szerpaprika 1 ev?kanál Vegeta 2 gerezd fokhagyma 1 mokkáskanál cukor
El?készítése: a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, felszeletelem. A tököt meghámozom, magját kikaparom, húsát egyforma kockákra vágom. A vöröshagymát tisztítás után felkarikázom. A kaprot megmosom, és finomra vágom. A paradicsomot vékony gerezdekre aprítom.
Elkészítése: az olajon megfonnyasztom a vöröshagymát, majd a t?zr?l lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 ev?kanál vizet. Hozzáadom a zöldpaprikát és a tökkockákat, majd néhány percig fed? alatt párolom. Ezután zúzott fokhagymával meg kockacukorral ízesítem, és beleszórom a vegetát. Végül a paradicsomszeleteket és a kaprot is beleteszem. Lefedve, kis lángon, keverés nélkül 10 percig párolom. Tálalás el?tt elkeverem benne a tejfölt. Sós vízben f?tt burgonya vagy puha kenyér illik hozzá.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 275 kcal / 1155 kJ.
Italajánlat: száraz siller Villányi siller `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|