Dupla natúr lecsó
Hozzávalók
1 kg vöröshagyma
1 kg zöldpaprika
40 dkg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 ev?kanál piros f?szer-
paprika, 1 ev?kanál Vegeta
1-2 csipetnyi porcukor, só
El?készítése: a vöröshagymát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, és felszeletelem. A paradicsomot is felkarikázom.
A füstölt szalonnát nagyon apróra felkockázom, zsírját kiolvasztom.
Elkészítése: a szalonnapörcöt kiveszem az edényb?l, és visszamaradt zsiradékán a hagyma negyed részét üvegesre pirítom. Ezután ráteszem a zöldpaprika egynegyedét, megsózom, és fed? alatt üvegesre párolom. A t?zr?l lehúzom, belekeverem a pirospaprikát, majd azonnal beleszórom az összes paradicsomot. Fed? alatt addig f?zöm, amíg a paradicsom összeesik. Ezután zsírjára sütöm, és szitán átpasszírozom. A s?r? pépet másik edénybe öntöm, beleszórom a vegetát, és felforralom. Hozzáadom a maradék hagymát, ezt fed? alatt üvegesre párolom, majd a megmaradt zöldpaprikát is beleteszem. Végül belekeverem a zúzott fokhagymát, és egy kevés cukorral f?szerezem. Az így készült lecsó kissé munkaigényes, íze viszont fenséges!
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 283 kcal / 1188 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Szekszárdi kadarka 2000.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|