Tárkonyos zöldbableves
Hozzávalók
40 dkg zöldbab
4 kemény paradicsom
2 dl kefir
2 ev?kanál olaj
1 csokor friss tárkonylevél
1 csapott ev?kanál liszt
2 tyúkhúsleveskocka
4 gerezd fokhagyma, só
csipetnyi cukor
El?készítése: a friss zöldbabot megtisztítom, megmosom, és kézzel darabokra tördelem. (Ha fagyasztott a zöldbab, fagyosan teszem majd a vízzel feleresztett rántásba.) A tárkonyt apróra vágom. A paradicsomot kis kockákra aprítom.
Elkészítése: levesesfazékba öntöm az olajat, rászórom a lisztet és világos zsemleszín?re pirítom, közben folyamatosan kevergetem. Ezután a t?zr?l lehúzom, azonnal ráöntök 2 deci hideg vizet, és simára keverem. (Ha a rántás csomósra sikerült, finom sz?r?n sz?rjék át!) Beleteszem a zöldbabot, és még 6 deci vizet öntök rá. A fazekat a t?zre visszateszem, beledobom a leveskockát, és a levest fed? nélkül felforralom. A forrás-
tól számított 20 percig kis lángon
f?zöm. Egyszer-egyszer megkeverem, mert a benne lév? liszt miatt hamar kifuthat. Ha a zöldbab megpuhult, a levesbe szórom a paradicsomot és a tisztított, zúzott fokhagymát. A léb?l egy decit kiveszek, ezt simára keverem a kefirrel, majd
a forrásban lév? ételbe öntöm. Egy pillanatra ismét forralom, végül csipetnyi cukorral és sóval ízesítem. Meghintem a tárkonnyal, és már
húzom is le a t?zr?l.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 300 kcal / 1260 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Neszmélyi királyleányka `01.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|